אוכל אמיתי - צליאק

וואפל עוף תרד קטוגני
וואפל עוף תרד קטוגני כן, כן… מה שאתם רואים ושומעים ביס מושלם כשבא.. לנגוס במשהו ולהרגיש.. טוסט רק שהוא.. 'לחם'

חמין קטוגני מפנק
נו, מי לא אוהב לפתוח בוקר שבת חורפית גשומה עם חמין חם ומפנק? אז גם קטוגנים נהנים… הכל התחיל בשיחה

סלט קיסר קטוגני
סלט קיסר! המלך של הסלטים בעיני, ועכשיו בגרסה ה- #קטוגנית רוטב הקיסר נעשה כהלכתו עם אנשובי נפלא ועל בסיס שמן

טראפלס שוקולד 85% קטוגני
שהרי אנחנו חייבים את האלמנט השוקולדי בחיינו! ואין שום מניעה לצלול גם לעונג הזה. לעולם רוב האוכלוסיה עלי אדמות לא

מרק פטריות – מבוסס ציר עצמות בקר
ציר עצמות בקר הפך לחומר גלם מרכזי במטבח שלי. מעבר ללפתוח את הבוקר בשתיית כוס ציר עצמות בקר חמים וטעים

ציר עצמות בקר – בשר במנגולד – ב(פ)קיילה/טבחה
מה עוד עושים עם ציר עצמות בקר מלבד לשתות אותו כמות שהוא? תבשיל בשר במנגולד. בישול מסורתי הוא אהבה, בעיקר

קציצות דגים ותרד על קרם שורשים
כבמתוך קסם נולדה סדנת בישול יחד עם מכון דרך הבטן – שעוסק בטיפול ברגישויות במעי ומערכת העיכול. לסדנה פיתחתי כמה

קציצות חביתת עוף או בואו נשחק במחבואים
בתזונה דלת פחמימות, אחת ההתמודדויות היא איך לתסף שומן מן החי. אז נכון שמי שמאוד בשרי אין לו בעיה לנגוס

איך מתחילים דיאטה קטוגנית – דלת פחמימה? ריסטרט לגוף והגעה לנקודת הדיוק
חודש לדיוק, הבנה והקשבה לתחושות ורגישויות יוצא לדרך!אז מה זה בעצם ולמה?את הניקוי מגלוטן וסוכר – מפחמימות, מומלץ להתחיל בחודש

טארט קראמבל תפוחים – עם קרם שקדים
מלא גרסאות יצרתי במהלך השנים לקראמבל תפוחים. לאחרונה יצרתי את זו. ואלס של מרקמים וטעמים שמתיישבים בול על יד הקפה

קרקר קטוגני – או מה זו השמיימיות הזו
אוי אלוהים. זה כזה.היא ביקשה ממני סדנת בישול קטוגנית בהפתעה לבעלה. עוד סיפרה שהיא אמנם אוכלת פליאו אבל נמנעת ממספר

פסטרמה הודו, צפויה סה"כ
הסנדלר הולך עם כפכפי אצבע 😜😎הוא עובד במקום נידח, שחור התלתלים שלי, וואלה אם מצליח לאכול סלט נורמלי מדולדל עגבניות, הרוויח.

פשטידת ניצחון!
אצל דליה עובדת מפאי לימון, גיליתי את רוטב הרויאל. זו היתה פשטידה שמיימית שנחה על בצק פריך אלוהי וכל הסוד

עוגת שוקולד – בשלושה מרכיבים
איך עוד לא קראו לה… עוגת שוקולד אורגזמה, עוגת מאנצ'יז, זריקה ישירות לווריד… ועוד כהנה וכהנה. וכשמותיה כן היא.עוגת שוקולד

כרוב כבוש בקדרת כבישה
או… עשו לעצמכם פרוביוטיקה! משחר הכיבוש נהגו התרבויות השונות לכבוש בקדרות כבישה. לפני כמה שנים ראיתי כמה כאלה בארץ ומאז

ב(פ)קיילה קציצות עוף מטריפה
דיי צחקתי כשאוריקי, בתי הבכורה, אמרה לי "אמא, לא שמת מספיק ירוקים אני רוצה עוד רוטב!" ומה הפלא, התבשיל הזה

פנקייק ללא גלוטן וסוכרים מעובדים
מתכון מוצלח ביותר שאנחנו מכינות כבר שנים. טעמו מדוייק והוא תמיד מצליח! כל אחת מהבנות אוכלת אותו באופן אחר, מייפל

סלט פאקוס ונענע
הפאקוס הוא ירק נפלא ומרענן, הכלאה בין מלפפון לקישוא טרי. הקרבה לשווקים ולכפר מבטיחה לנו אספקת פאקוס טרי בעונתו. הוא

פסטרמה עוף בית
פסטרמת הבית שלנו. כי מי מפחד מחזה עוף. מאז שהתחלתי להכין את הפסטרמות בבית, זו אחת הנדרשות באופן קבוע. לעתים

עלי גפן ממולאים
לא יכולה לעמוד בזה. כשעלי הגפן מבצבצים עם הירוק המשכר הזה הם קוראים לי. אני באה. השנה קיבלתי גפן שופעת

סלט קישואים טרי
טרי!לצאת לחצר ולקטוף ירקות טריים.איזה חלום זה!טעמם של ירקות שנקטפו זה עתה, שגודלו נקיים מכל התערבות.אתמול התארחתי בבית משפחת הראל

קישואים בלאדי (ועלי גפן) ממולאים בשר
קישואים ועלי גפן ממולאים בבשר. מתכון נפלא לאורח חיים דל פחמימה ובכלל... שולחן מלא ילדים ליקק את האצבעות 🙂

לחם מחבת! ללא גלוטן וסוכר כמובן
מתכון חדש ללחם נולד פה בבית.. אוכל אמיתי Real Food לחם מחבת – היקרא שמו בישראל פוקאצ'ת מחבת? יש לי קטע

שום קונפי – בשמן זית
לפני ככה וככה ו… ככה שנים, חבר אמר לי תוך כדי הדגמה, שהשום השלם שניצוד בצלחת תבשיל, מוענק לאהוביך כי

ממרח שום מבושל בקרם קוקוס/ שמנת
כבר מזה הרבה זמן שאני שומעת על ממרח שמתחיל בבישול שיני שום בחלב.אפעס, חלב אין לי כבר 6 שנים במקרר…

סירופ שום – דבש
כמתבקש, איך אפשר בלי, סירופ לטיפול בשיעול יבש. שהרי אנחנו בתקופת הקורונה אז, שיהיה. זו היא תרופת סבתא של כל

זיתים כבושים – שיטת החצי שנה
חשה עצמי מפעל יצור קטן 🤓🍃 בנובמבר האחרון מסקתי את עץ הזית שלי והכנסתי את הזיתים למנוחת כבישה ארוכה של חצי

לחם בשר קטוגני
קטע, לקרוא ללחם, לחם בשר, שהרי בתורה לחם, הוא בשר. לפי מדד טעם 'אוי אלוההההיםם' קיבל ניקוד 12! נשאר לי

פטירת אלג'בן – בהשראת שף נוף עתאמנה אסמעיל
היכולת הזו, הויזואלית לייצר אוכל ברמת מאסטר אוריגמי יפני מדויק, יחד עם השילוב של המטבח הערבי שאני מכורה לו… שף

מלפופים – מלפופלעך
כרוב המלפוף מצליח להוציא אותי מאדישות. פשוט לא מצליחה לעבור על ידו ולהשאירו כך, על המדף בשוק ולהתעלם. יש לו,

צימוקי עגבניות מיובשות בשמן זית
באותה השניה שראיתי את עגבניות השרי הקטנטנות שהיו בשוק, ידעתי שהן הולכות להצטנצן. במהלך כל תקופת הקורונה מצאתי לי תחביב

מדליון פילה על מצע של קרם סלרי ורוטב פטל קינמון
מחברים 2 חתיכות פילה בקר או עגל ברוחב של כ – 2 ס"מלקרם סלרי: 1 בצל גדול 1 שורש סלרי

יתרונות של ציר עצמות בקר – מתכון ציר משקם קטוגני
יתרונות של ציר עצמות בקר – מתכון לציר קטוגני יש עכשיו טרנד חדש למראה צעיר יותר ודיאטה… תוספת קולגן

אגסים ביין – הקינוח המפתה של כל הזמנים
אגסים, צורתם המזכירה את גוף האישה השופע, טעמם ומתיקותם הובילו במהלך האבולוציה אנשים לדמות אותם ולייחס להם משמעות של פריון

סלמון ובאק-צ'וי
דגי ים עמוקים. למה בעצם ואיך מתחברים לנו למאכלים מעוררי חשק ותשוקה?דגי מים עמוקים עשירים באומגה 3 שתפקידה חשוב ביותר

לדר מנגו – ממתק של פעם
אם תצליחו להשאיר על השיש למשך כשעה… ניצחתם! אצלנו זה לא שורד… 🙂אז איך מכינים? מרכיבים:4 מנגו בשלים2 כפות דבש

צלי בשר בשומר, יין ועשבי תיבול
המצאנו לנו חורף אתמול.כי הלוווו נובמבר וזה.. מי זה מזג האוויר שיקבע עלינו?!התחשק להתפנק, על ריחות של בית, אורחה מפנקת

מרק ציר גולאש
מרק ציר גולאש, מבוסס ציר עצמות בקר, בישול מסורתי בשירות מזג האוויר, כי הבשילו התנאים ומספיק קר לי, ערב של

פיצה רוסטיקה ללא גלוטן
יום הפיצה הבינלאומי!תירוץ מטורףףףףףףף להכין… פיצה!וואקשה. מתכון מצולםקליל וטעיםםםםם ❤️🍕🍕🍕🍕 …כשאיטליה מככבת אצלי בפיד מהבוקר…מעלה זכרונות מפירנצה, 2007 איזו טראטוריה (Trattoria)

סחלב טיים (Time)!
סחלב טיים לאחר-הצהריים גשום ומבודד(מה זה ההנחיות האלה?! #קורונה) אז אחרי שעשו משימות מקוונות,טיפסו על הקירות,על אמא.התעללו בכלבהוניסו לטחון חצי

מרק עוף של סבתא
"איך אפשר להכין מרק עוף בלי אבקת מרק עוף?" זו היתה אז השאלה של אמי. היא ואנחנו הורגלנו בתוספת האבקה

סלמון במשרד
או בישול בתנאים קשוחים 🙂 אז היינו רעבות, ענבל ואני. במבנה שבו נמצא המשרד שלנו יש סופר גדול. לא התחשק

לביבות בטטה
כמות ה'פליקים' על ידיים שנשלחות לצלחת עת ההגשה מרקיעה שחקים. נו, אי אפשר להישאר אדישים. השילוב הזה של בטטה בלביבה..

לחם 'בטעות'
אופס התפקששה לי (לנו) הצלחה! באחת הסדנאות לימדתי להכין בייגל מוצרלה. אני נוהגת, מכל מיני שיקולים, לשחק עם תערובת קמחי המקור

טרטר סינטה מרענן
טרטר, מנת בשר לא מבושלת האם באמת לא מבושלת?לא בדיוק, הטרטר אמנם מורכב מבשר חי וטרי שעובר תהליך כבישה עם

עוף כתום
הבנות שלי מדברות בצבעים. לרוטב תרד הן קוראות רוטב שרק, לאורז האדום, העוף הצהוב, המרק הלבן וכך הלאה. זה אחד

צמחונים ונהנים! פלפלים ממולאים
גרסת הצעצועים! איזה כיף לשחק במילויים… שהרי, אינסוף אפשרויות יכולות להתמקם לנו בכיס המפולפל. לגרסה הצמחונית/ טבעונית אני עפה עם

לביבות מנגולד תרד גבינות
יש משהו בלביבות ששובה לב כל איש, ואישה. ילד וילדה. הקציצונת המלבבת הזו מושכת כל אדם להושיט יד לטעימה. ולביבות

מלוואח מדפי אורז
ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות מעולמות דפי האורז המציפים את הרשת, פותחת מנעד של פתרונות מגניבים לנמנעים מגלוטן.הבסיס של המשחק הוא

לטקס
לביבות תפו"א כבר מזמן חצו את גבולות חג החנוכה והן קיימות בתרבויות רבות ונקראות בשמות רבים – רושטי, האש-בראון, לטקס

עוגת בננה מייפל בסכנת הכחדה
שניה שניה… תנו לצלם… עוגת בננה מייפל לפני הכחדה ממוקדתחבל שלא העלמתי אותה לאיזה בידוד 😎 לאחרונה חשבתי על זה בדיוק

קציצות עוף בתבשיל מנגולד, תרד ואפונה
צריכה רגע עזרה להבין פה משהו. איך זה, שכשהכנתי מרק שעועית קבנוס עם חתיכות קטנות של סלרי הגברת הקטנה (9.5)

מקננת – או – עלי מנגולד ממולאים
מקננת… כשהגיע הארגז עם הירוקים ישר מהשדה בקטיף אינטימי…היה לי ברור!טעמי לב שאני מכורה להם' מנגולד מהשדה ישר לסוטאג'נחושת החתיךממולא

לחמניות 'סקונס' ו-'מרקו' צמד חמד
אחד האלמנטים החשובים ביותר שאנחנו לומדים בסדנאות הבישול הוא: משחק!יש לנו פאזל – חומרי גלם, והדרך לחבר אותו לתמונה אחת