אחד האלמנטים החשובים ביותר שאנחנו לומדים בסדנאות הבישול הוא: משחק!
יש לנו פאזל – חומרי גלם, והדרך לחבר אותו לתמונה אחת מהממת היא: יחסים, אז אנחנו לומדים את היחסים ולומדים לשחק!
ראו איזה פלא, פתאום מרקמים, טעמים, שילובים וכך, לפעמים… נוצרים דברים ש… וואלה 😜 נדלקת הנורה מעל לראשנו ובא לנו לצאת בריקוד קטן… אאוריקה!
שיחקתי עם לחמניות, כאלה שצריך להיות קל להכין מ:
שלושת קמחי המקור הבסיסיים;
שקדים, קוקוס, טפיוקה
שתי שיטות אפיה;
מחבת
תנור
ואחד אלוהינו;
מסה אחת.
ארבעה בנים (בעצם ארבע בנות) נסיינים;
הויסות, הנועזת, הבוחנת והכלבה (לא באמת נותנת לה לטעום)

הויסות מהוססת… לא בא לי, נו… לא בא לי… אכלה כבר מוזלי. שבעה. עוברים לנועזת (אם אצליח לנתק אותה מהמסך) אורייייי! 'ממי, תטעמי לחמניות ביס מזאת וביס מזאת ותגידי לי מה את חושבת'
'שתיהן אותו טעם, אמא' 'או קי'
'טעים? כן ממש'
'מה מעדיפה? מהמחבת או מהתנור?'
'נראה לי מהמחבת.'
לך טעים אמא?
כן
אכלתי ארבע 😜
ונגנזה, התאדתה 🤯 חזרה לחדר.
נותרתי עם מתכון חדש… כיף אינסופי ומתנה עבורכם – לחמניות נימוחות וטעימות בקלות, פשטות…משחק.

מרכיבים:
2 כפיות שמרים
חצי כפית דבש
חצי כוס מים חמים
לערבב לשים לכמה דק' בצד

יבשים:
כוס קמח שקדים
כוס וחצי טפיוקה
חצי כוס קמח קוקוס
כפית מלח

רבע כוס שמן זית
חצי גביע שמנת חמוצה
ביצה

אופן ההכנה:
ערבבתי הכל והנחתי מכוסה בצד. תופח מעט. לאחר שתפח קרצתי עיגולים, חצי שיטחתי מעט והנחתי על מחבת עם מעט שמנ"ז, חום בינוני להפוך כשמשחים ולהוריד חום. לאחר הטיגון העדין הן נחות בכיף כחמש דק ככה.
עם החצי הנשי מעגלת חצאי עיגולי מרקו ולתנור על 160 מעלות עד שהלמעלה מתפצלח מעט עיין ערך: מרקו.

השארת תגובה