גרסת הצעצועים! איזה כיף לשחק במילויים… שהרי, אינסוף אפשרויות יכולות להתמקם לנו בכיס המפולפל. לגרסה הצמחונית/ טבעונית אני עפה עם קשת של צבעים, טעמים ומרקמים.
אפשר לערבב את המילוי עם אורז או אפילו כרובית מפוררת לגרסה דלת פחמימה הכל בכדי לייצר ניחוח של בית! כי זה בעצם התפקיד העיקרי של פלפלים ממולאים, בית.

אם כך, הכינו לכם את אהבתכם חתוכות ומגוררות והיכונו לייצר ביסים של אושר.

מרכיבים (המשחק שלי)
8 פלפלים בכמה צבעים
כרובית מגוררת
1 כוס אורז מושרה במים ומסונן
פטריות חתוכות קטן קטן
חופן עגבניות שרי טריות חתוכות
גזר מגורר
חופן שיני שקדים לבנים מושחמים במעט שמן זית
חופן צנוברים מושחמים על מחבת
עגבניה בשלה מגוררת
חופן עלי כוסברה קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה
בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
תיבול: כף פפריקה (אפשר לערבב עם חריפה), כפית בהרט, כף כמון, אגוז מוסקט לפי הטעם, מלח גס, פלפל שחור גרוס
שמן זית בנדיבות

לרוטב:
1 בצל קצוץ
1 פחית עגבניות שלמות של MUTTI חתוכות
1. כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית
מים

אופן ההכנה:
בסיר מאדים באטיות את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל להשחים מעט, מוסיפים כף פפריקה, מטגנים, ומוסיפים חצי כוס מים. מחכים שהמים יתאדו ומוסיפים שוב. חוזרים על הפעולה כארבע פעמים. מוסיפים את העגבניות ומתבלים. מכסים במים עד לחצי הסיר ומביאים לרתיחה.
בינתיים מערבבים את חומרי המילוי יחד עם שמן הזית והתבלינים. קוטמים לפלפלים את הראש (קוצצים אותו ומוסיפים לרוטב) ממלאים את הפלפלים 7/8, משאירים 1/8 רווח. ומניחים בסיר הרוטב בצורה מסודרת. מכסים בעוד קצת מים אם צריך, מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה לכחצי שעה בישול עד שהאורז במילוי מוכן. טועמים. אפשר מדי פעם לצקת בעזרת כף מעט מהרוטב אל תוך הפלפלים.

השארת תגובה