לטקס
אוףףף…אי אפשר לעמוד בביס הזה!

לביבות תפו"א כבר מזמן חצו את גבולות חג החנוכה והן קיימות בתרבויות רבות ונקראות בשמות רבים – רושטי, האש-בראון, לטקס ועוד ועוד…. השוני הוא לרוב בשיטת הבישול/תיבול/ תוספת… אבל תמיד הבסיס הוא לביבת תפו"א.
המשהו המנחם הזה בתפוחי אדמה מטוגנים יתקשר אלינו לבטן ולרגש. תמיד טעים. זה אוכל בית, מסתבר.
משהו שפורט על רגש וחושי.. #אוכל_אהבה.
בגרסה הבסיסית ביותר שלו לא צריך יותר מהתפוח אדמה עצמו, יחד עם בצל שמשהו בתרכובת שלו מונע מתפוחי האדמה להשחיר ומלח. ככה. נקי, בלי ביצים, בלי קמח, יש לו את הכוח להחזיק את עצמו בתהליך הטיגון ולהעניק לנו ביס של אהבה.
פרגנתי במתכון קליל 😍לביבות תפו"א מ-3 מרכיבים:
תפו"א מגורר
בצל מגורר
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
מערבבים, ממליחים ומניחים במסננת מעל קערה, שופכים את המים ומשאירים את משקע העמילן. מערבבים הכל וצרים לביבות. מטגנים בשמן עד גובה חצי לביבה בחום בינוני,הופכים.
מגישים עם שמנת או יוגורט ובצל ירוק

השארת תגובה