צילום אילוסטרציה: שי בן-נפתלי

מכל קצוות הארץ גוייסו מיטב אנשינו לשמור עלינו אל מול החזית שנפתחה. נתלשו מהמציאות שלהם, מהבית, מההרגלים, מהמשפחות. באחת מצאו עצמם בשטח, בחזית, ימים על ימים רחוקים מהבית.

גם שם, בשטח, במפקדות, עולה קריאה לשמור על תזונה מיטיבה.
אז איך נערכים לשירות ארוך?
מה בוחרים לאכול?
מה לקחת מהבית?
איך לשמור על הגוף, על השפיות, על הכשירות?

ריכזנו המלצות לאוכל מזין מעולמות הדל פחמימה – עשיר בחלבון חשוב כל כך, בשומן טוב.. ופינוקים גם.

נתחיל בבחירות התזונתיות בחדר האוכל או במטבח שדה:

"בהיעדר ציפור שיר, גם עורב ייחשב זמיר"
העולם, לצערנו, לא 'מבשל' אוכל אמיתי והדגש הוא יותר על אנרגיה נקודתית, 'תמלאו את הבטן, לא משנה במה' אנחנו כבר הבנו את זה וגם בהיעדר אופציות מדוייקות עבורינו נבחר ב'רע במיעוטו' למשל:
מנות קרב שמבוססות על בשר כלשהו, בשרים על האש, דגים או תבשילי בשר ודגים, שימורי טונה וסרדינים, ביצים בכל צורה, מאכלים בעלי ערך גליקמי נמוך ככל שהרגישויות מאפשרות לכם כמו חומוס או תבשיל קטניות, חמאה כמובן, ירקות מבושלים או טריים שאינם עמילניים, קבנוסים ונקניקים (למרות שהם מעובדים ומכילים מעט סוכרים), אגוזים, אבוקדו אם יש, שמנים כמו קוקוס, זית או ממרחי אגוזים עשירים.
ברור לי שהרבה מהמצוין לעיל לא חלק מהתזונה המיטיבה שלכם – אבל שוב, 'הרע במיעוטו'
תנסו להימנע ככל הניתן מעודף סוכרים במנות, מפחמימות כמו פסטות, אורז וכד' ומשמנים תעשייתיים מזוככים

אם אתם כבר בשטח, או נערכים לירידה לשטח, אולי הרשימה הזו תעזור קצת:

יבשים ושימורים שיש בכל סופר:

סרדינים בשמן זית: סופר פוד עשיר בחלבון, שומן טוב, אומגה 3 וחומצות אמינו

דגים מיובשים במלח: ניתן להשיג במעדניות רוסיות בתפזורת או וואקום

טונה בשמן זית: חלבון מצוין

כבד דג שיבוט: לחובבי הז'אנר, אחד הביסים המשביע והמזין שתפרגנו לעצמכם

סלמון ב'מיץ' של עצמו: ניתן להשיג מגוון דגים במעדניות הרוסים – רק שימו לב לסוג השמן בו הם משתמרים ובחרו שמן זית

שמן זית

חמאת קוקוס או שמן קוקוס

מלח!!!

העמיסו שקית קטנה של מלח אטלנטי לכל מטרה. מלח מהול במים או כמה גרגירים מתחת ללשון מאותתים שובע לרצפטורים, עוזרים במצבים של בחילות או סחרחורות!!!

ממרח בוטנים, שקדים (למי שיכול ולא מקפיץ לו אינסולין לשמיים)

ירקות כבושים (מותססים) במי מלח: כרוב, פלפלים, חצילים, כרובית…

זיתים בואקום או בקופסת שימורים

תבלינים ותערובות תבלינים: שקית קטנה של הראב, התערובת האהובה שלכם תשדרג על קופסת טונה וכל מנה קרבית. עדיף כמובן לבחור תבלינים ותערובות ללא סוכרים וחומרים משמרים. דוגמה לתבלינים ותערובות ניתן למצוא במעדנית אוכל אמיתי

ממרחים ורטבים בקופסאות וצנצנות תרמיים, כגון:
פסטו בשמן זית, טפנד בשמן זית, ממרח עגבניות יבשות בשמן זית, יעשירו את הטעמים וישדרגו כל מנת קרב, הם קטנים, ונשמרים ומעשירים
דוגמאות לרטבים שכאלה ניתן למצוא במזווה במעדנית אוכל אמיתי

שוקולד!

כי שוקולד נו. נבחר בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים החל מ – 85% ומעלה. כי ..נו… שוקולד

שונות:

ציר עצמות בקר ועוף של אוכל אמיתי הוא המזון המעשיר האולטימטיבי למילואים!!!

הציר מכיל קולגן, חלבון, ג'לטין ולקטרוליטים החשובים לנו כל כך, הוא משביע ומעשיר והכי חשוב

הוא תרמי!!! לא זקוק לקירור.

ניתן לשתות אותו כמות שהוא או אם יש לכם גזיה או מיקרוגל איפושהו – ניתן לחממו מעט, להמליח ולשתות!
*להשיג בלעדית במעדנית אוכל אמיתי או אצל המשווקים המורשים

היערכות מהבית:

כל בשר מיובש – מה שאנחנו קוראים לו בשר ציידים – אפשר כבר לבקש או להתחיל להכין ותוך כמה ימים יהיה מוכן. הרעיון הוא ייבוש או כבישה במלח – שתי טכניקות לשימור מזון והערכת חיי המדף שלו:

ברזאולה:
נתח בשר כגוש כמו וייסברטן, שייטל, דנוור, כף וכו' שהטבעתם במלח ליומיים, ואח"כ השארתם מעל מלח להמשיך להתייבש במקרר עטוף בבד גבינה או אפילו בנייר אפיה – לשמור כגוש ולפרוס פרוסות לפני אכילה

חטיפי בשר מיובש (ביף ג'רקי):
בשר טחון שמן משוטח על רשת צפופה ומיובש כמה שעות בתנור (או במכונת ייבוש מזון) עם דלת מעט פתוחה בחום של 60-70-80 מעלות עד שמתייבש לחלוטין
אותו הכנ"ל ניתן להכניס את הבשר לשקית זילוף ולייצר כמו קבנוסים דקים ארוכים על רשת צפופה ולייבש באותה הטכניקה

ביף ג'רקי:
נתח של ואסיו נקי או וויסברטן, לפרוס לפרוסות דקות, לתבל עם מח ותערובת תבלינים שבוחרים. לשטח על תבנית אפיה או על רשת צפופה ולייבש כמה שעות בתנור (או במכונת ייבוש מזון) עם דלת מעט פתוחה בחום של 60-70-80 מעלות עד שמתייבש לחלוטין

את החטיפים ואת הביף ג'רקי ניתן לשמור בכלי אטום או עדיף, אם יש אפשרות לוואקם בשקיות ואקום

שומן כבוש (סאלו או סלה)
כמו הברזואלה, ניתן כם לכבוש נתח שלם של שומן כמה ימים מוטבע במלח ואז מעל מלח כמה ימים נוספים במקרר. לפרוס לנתחים ולשמור לעת צורך חיוני באנרגיה. ניתן כמובן גם לתבל אותו מעט

שומן מזוקק
שומן הוא חומר משמר ותוספת אדירה לכל מאכל חלבוני שבו חסר לכם שומן לשובע. הוא לא זקוק לקירור אם נעשה כמו שצריך.
אפשר להחזיק בכל תיק צנצנת קטנה של שומן לעת הצורך
זיקוק שומן – לקחת שומן טחון, בקר, כבש, אווז, לשים בסיר על אש מאוד קטנה עם כוס מים ולתת לו כך להתבשל כמה שעות עד שהשומן נקי וטהור. לקפות לכלי זכוכית ולסגור

קרקר שקדים
2 כוסות קמח שקדים
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל
רוזמרין
2 כפיות שמן זית
3 כפיות מי קרח
חלבון 1
לחמם תנור על 180 חם, לערבב קמחים עם התבלינים, לזלף שמן זית, להוסיף מים ולערבב עם מזלג. ללוש לבצק אחיד. לרדד בין שני ניירות אפיה, ליצור צורות. לחורר לאפות ולהפוך באמצע

המשך יבוא …
הרשימה הזו תמשיך להתעדכן בהתאם לרעיונות נוספים. אז אם חשבתם על עוד רעיונות לשימור התזונה בתנאי שטח או תנאים מאתגרים – הרגישו חופשי לשלוח ולהציע

השארת תגובה