תהליך הכנת ציר העצמות מתחיל בהשחמת העצמות. לגוון הסופי של ההשחמה יש הבדל הנובע מסוג העצמות השונות, כמו כן להשחמה עצמה יש השלכות בריאותיות במצבי דלקת – בהן כדאי להימנע מהשחמה ארוכה.

הערכים התזונתיים של הצירים אינם משתנים עקב גוון בהיר או כהה של התוצר הסופי, אשר כאמור הינו משתנה לפי סוגי העצמות ותהליך השחמתן, הטעם יכול להיות מושפע מעט – אפקט ההשחמה מעמיק את הטעם.

לצירים יש תכונה שהם מעשירים עצמם ולכן ככל שיצומצמו- בבישול וכן יתווספו להם מרכיבים תעשירו את טעמם בירקות או בשרים תקבלו גוונים עשירים יותר.

השארת תגובה