השמיימיות ממשיכה 🙂

את המתכון אליפות הזה יצרתי אחרי שמשתתפת בתוכנית הליווי שלי ביקשה ביס קראנץ', ממש היה חסר לה המרקם המתפצפץ הזה בפה מאז שעברה לתזונה קטוגנית.

"אני חייבת משהו לנגוס בו, משהו שידמה לי את הביס הקראנצ'י שכל כך חסר לי.."

חיש מהר גלשתי, חיפשתי, איחדתי, ויצרתי מרקם קרקר שמנמני וכיף בפה שטומן בחובו אינסוף אפשרויות של טעמים. הוא התחיל כקרקר קטוגני שמיימי לבן וטעים שמבוסס על גבינת תום עזים מעקצצת.
יום אחד, הזמנתי מספר חומרי גלם מחברי אוהד רוט, יזם ובעלים של מעדניה אינטרנטית לקולינריה מקומית הנקראת פודשופ שבר רגל. כן. כך, התגלגל לו במדרגות והתפצל לשני כיוונים.

ואני חברה טובה הרי…

כך ידעתי שבמקום לכתת את רגלו הבריאה למשלוח חבילתי, אביא את עצמי אליו היי צפונה לעצמון, לאסוף את מרכולתי ולפנק אותו בכמה מטעמים ממטבחי.

החבילה שלי חיכתה לי וכך, בישיבה מזרחית בגינתו הרעננה פתחתי את החבילה בשביל לגלות כמה מתנות כייפיות חדשות מהמעדניה. בין המתנות הסתתרה טחינת קצח שמית – עם סיפור – הו! הנה לה סיפור!


אני, מעולפת מכורת קצח מוצהרת… איכשהו ישר התחברו לי הטעמים לקרקרים דאז וכך נולד לו קרקר קטוגני שחור המבוסס בין היתר על טחינת הקצח המדהימה הזו.

זמן הכנה: 5 דקות | המתנה: שעה | אפיה: כעשרים דקות | מנות: כ- 12 יחידות | דרגת קושי: קל

מרכיבים:
כוס וחצי קמח שקדים
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
100 גרם גבינת תום או אודם כבשים או פרמז'ן מגוררת
כפית חרדל
2 כפות טחינת קצח שמית
קורט מלח
קורט פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה:
לערבב ולערבב את כל החומרים יחדיו לבצק סמיך. ללוש ללוש. לפרוש יריעה של ניילון נצמד או נייר אפיה יוצרים מהבצק הרך גליל נאה ומעבירים להקפאה קצרה.

בצק דביקי סמיך שיתקשה בהקפאה

לכשמתקשה, מחממים תנור ל- 170 מעלות בצל, פורסים בעזרת סכין חדה פרוסות מהגליל של כסנטימטר עובי.

מניחים על נייר אפיה בתבנית, ברווחים מספקים.

קרקרים קטוגנים

מעבירים לתנור החם ואופים עד שמוכן (נגיעה של מעט רכות בבטן) פותחים מעט את דלת התנור ואופים עוד חמש דקות.

קרקרים קטוגנים
קרקרים קטוגנים

השארת תגובה