אגסים, צורתם המזכירה את גוף האישה השופע, טעמם ומתיקותם הובילו במהלך האבולוציה אנשים לדמות אותם ולייחס להם משמעות של פריון ותשוקה.
מנת אגסים ביין נולדה בפריז של המאה ה- 19 ונקראת Poires pochées au vin הוגשה אז למלכים ושגרירים כמנת יוקרה וסמל למעמד.

מה יש בו באגס שבשלו נחשב אפרודיזיאק?
האגס מכיל ויטמינים ומינרלים לרוב, נוגדי חמצון ובטא קרוטן. מרקמו הבשרני ועסיסיותו מאתגרת את בלוטות החך והעונג.

למה דווקא המנה הזו?
בחרתי להכין אותה בארוחות הסדנאות 'מין אוכל שכזה' ולא בכדי. זו מנה שמשלבת ומשלהבת את ארבעת החושים, היא נראית כשפתים אדומות מפתות, ריחה של שיכרון ענוג טעמה מתוק שאוגר את עומקו של היין בה בושלה ומרקמה מלטף את הלשון והחך במתיקות עזה

מרכיבים:
5-6 אגסים, קלופים
3/4 בקבוק יין אדום שאתם אוהבים
מים לכיסוי
גרידת תפוז או לימון (לכמות הזו אפשר 2 לימונים או 2 תפוזים)
2 מקלות קינמון
2-3 מסמרי ציפורן

אופן ההכנה:
בסיר נביא לרתיחה קלה את היין והתבלינים לסיר. נוסיף את האגסים לסיר.
ונכסה במים. לאחר שרתח שוב, נוריד את האש ונבשל על אש קטנה עד שהאגסים מתרככים.
לאחר שהאגסים רכים יש להוציא אותם מהסיר. ניתן להמשיך ולצמצם את הרוטב על מנת לצקת אותו מעל האגסים בהגשה.

השארת תגובה