או בעצם עוף כל הצבעים אבל אל תגלו…

הבנות שלי מדברות בצבעים.
לרוטב תרד הן קוראות רוטב שרק, לאורז האדום, העוף הצהוב, המרק הלבן וכך הלאה. זה אחד התבשילים האהוב עליהן כי מה לעשות, עם כל הכבוד לצהוב השולט, יש בו את צבעי הקשת.
ואני, מה אכפת לי, הן אוכלות כך את כל הצבעים ומקבלות ערכים תזונתיים וחלבונים, אני בטוב.
בתבשילים מהסוג הזה אני מקפידה על הסדר, כי חלק מהירקות כאמור זקוקים זמני בישול אחרים. הטכניקה פשוטה היא מהקשה אל הרך.

מרכיבים:
חצי קילו חזה עוף חתוך לרצועות לאחר השרייה בבריין (תמיסת מי מלח)
בצל קצוץ
בצל סגול קצוץ
גמבה חתוכה לקוביות או רצועות
כרוב חתוך לרצועות
פלפל חריף ירוק – קצוץ (למי שאוהב חריף)
עגבניה קצוצה
אפונה ירוקה עדינה קפואה (אופציה)
חופן עלי כוסברה קצוצים
חופן בצל ירוק קצוץ
כפית וחצי כורכום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
בהרט
250 מ"ל קרם קוקוס

אופן ההכנה:
בווק או מחבת רחבה מספיק, מטגנים קלות את חתיכות העוף, ממש חצי בישול, רק עד שינוי צבען מוציאים מהסיר ושמים בצד.
יוצקים עוד קצת שמן ומטגנים את הבצל, לאחר שמשקיף, מוסיפים לפי הסדר עם המתנה לאיחוד טעמים: גמבה – כרוב – פלפל חריף. מטגנים טיפה ביחד ומוסיפים את העגבנייה והאפונה.
בשלב זה, ולאחר שהנוזלים הצטמצמו, מתבלים בכפית וחצי כורכום, פלפל שחור גרוס ובהרט ו'פותחים' את טעמם של התבלינים. מוסיפים מלח.
מחזירים לסיר את רצועות העוף מערבבים מעט, ומוסיפים את קרם הקוקוס. מבשלים יחד עוד כ- 10 דק'. מוכן.
*אפשר לשחק כמובן על התבלינים, עם עשבי התיבול – כראות עיניכם וטעמכם.

השארת תגובה