טוב, תקשיבו.יש לי קצת בעיה עם קטניות…

קטניות, הן בחמת הספק בתזונה שלנו.
הן מכילות רעלנים ובהנבטה הופכות בעצם פחמימה.
עדשים אדומות לא ניתן להנביט.
אם כך, למי מכם שבוחר לכלול אותן בתזונה… הקציצות האלה טעימות באופן חריג 😎
תוסיפו להן את כל שאר הירקות שהן מכילות ויצרנו לנו לביבה עשירה ומגוונת בטעמים.


איך מכינים?


מרכיבים:
2 כוסות עדשים אדומות
1 בטטה או דלעת מגוררת
1 תפוח אדמה מגורר
1 בצל אחד קצוץ
2 ביצים
צרור עשבי תיבול קצוצים: תרד, כוסברה, בצל ירוק, שמיר, תימין (ניתן לבחור חלק)
תבלינים: פפריקה מתוקה, מעט כמון, פלפל שחור גרוס, מלח
שמן זית/ גהי/ שמן קוקוס

מבשלים כוס או שתיים עדשים אדומות כמעט עד להתרככות ומסננים נוזלים לעייפה.
מערבבים עכשיו כמות של כ-כוס עדשים מבושלות עם: בטטה או דלעת מגוררת, תפוח אדמה בינוני מגורר, בצל קצוץ, עשבי תיבול קצוצים: תרד, כוסברה, בצל ירוק, שמיר הולך מצוין, תימין או כל מה שבא.
מוסיפים תיבול: פפריקה גרוסה, מעט כמון, פלפל שחור גרוס, מלח. מערבבים את התערובת וסוחטים עוד קצת. מוסיפים שתי ביצים.
מחממים מחבת עם שמן עד הברכיים חימום בינוני (אני משתמשת בשמן זית או גהי או קוקוס
צרים קציצות וסוחטים עוד קצת בידיים אם צריך מניחים בעדינות במחבת המחוממת. לאחר כמה דק', כשמשחים מצד אחד, הופכים ומניחים על נייר סופג. שיספוג.


מטבל פלפלים קלויים:

קולים פלפלים צהובים, מעבירים מקורר למעבד מזון עם 3-4 שיני שום, מעט כמון, כורכום, מלח פלפל וזרעי כמון. מזליפים שמן זית בעדינות תוך כדי עבודה.

בום טראח.

השארת תגובה