טוסט פורק ריינדס – קרוק מאדאם קטוגני סטייל

קרוק מדאם הוא אחד מהכריכים המפורסמים והמפנקים של הקולינריה הצרפתית. מנה קלאסית של בתי קפה פריזאיים, שבתרגום חופשי משמעות שמה הוא 'תנגסי גברתי' (וזה בגלל שביצת העין שמעליו מזכירה כובע מגונדר). (בנדיקט)

הכריך מורכב מתחתית לחם שאוהבים, בשמל או גבינה, פרוסת בייקון מומלצת בהחלט וביצה עלומה או ביצת עין רכה ורוטב הולנדייז או קיסר

לזרימה של המנה כנסו לסרטון: https://www.instagram.com/p/CgteXokISTZ/

כל המרכיבים מלבד הלחם טובים לנו בתזונה קטוגנית ודלת פחמימה – עכשיו נשאר למצוא מצע מעניין להחזיק את כל הטוב הזה.

כשמבינים חומרי גלם, מבינים שכל עירוב חלבון כלשהו עם ביצה ואבקת אפיה ייצור לנו משהו דמוי לחם.

במקרה הזה להפוך פירורי פורק ריינדס – פירורי עורות חזיר מיובשים לטוסט משביע ועשיר בשומן וחלבון שמשמש מצע לכל ביס נחשק

פורק ריינדס אפשר להכין ואפשר להזמין מאתרים כמו אייהרב או לייבש לבד עורות עוף למשל ולטחון לפירורים דומים – צ'יקן ריינדס שניתן להשיג גם במעדניית אוכל אמיתי פה באתר.

מרכיבים לטוסט

כוס פירורי פורק ריינדס

ביצה

כפית אבקת אפיה

תוספות

ביצה עלומה

עלי לבבות חסה

פרוסת בייקון

גבינת גאודה או תום מגוררת (למי שיכול)

פרוסות עגבניה

איולי עשבי תיבול

חלמון

חצי כפית חרדל דיז'ון חלק ללא סוכר

מלח אבקת קסמים

שליכט חומץ בן יין או חומץ תפוחים

שמן זית איכותי בזילוף בין חצי כוס לכוס

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את מרכיבי הטוסט ערבוב הגון, מתקבלת עיסה סמיכה שניתנת לעיצוב ביד. מניחים את העיסה בין קיפול נייר אפיה בטוסטר לחיץ. (ניתן גם ליצור כלחמניות ולאפות בתנור או לטגן אותן שטוחות על מחבת טפלון לא משומנת)

בסיר קטן מרתיחים מים וכף חומץ. כשרותח נותנים סיבוב קטן עם כף למים ושוברים ביצה שלמה – לביצה העלומה.

בצנצנת קטנה מרכיבי האיולי, החלמון, החרדל, המלח והחומץ. משקשקים מעט ומוסיפים בהדרגה שמן זית. פותחים את הצנצנת, מוסיפים שמן זית, סוגרים ומשקשקים, חוזרים שוב עד שמתקבל רוטב סמיך במקצת.

כשהטוסט מוכן מניחים עליו את התוספות, בזהירות שולים את הביצה מן המים ומניחים אותה ממעל ועליה יוצקים את האיולי שלנו

השארת תגובה