או למה לא שילוב של שניהם בעצם?

מה כדאי לצרוך? ציר עצמות בקר או ציר עצמות עוף?

ציר עצמות צבר פופולריות משמעותית בשנים האחרונות בשל היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלו והוא נחשב תומך התזונה העוצמתי ביותר שידוע למין האנושי. בעוד שציר עצמות עוף וציר עצמות בקר חולקים איכויות משותפות, הם שונים מבחינת סוגי הקולגן והיתרונות הספציפיים שהם מציעים. בואו נחקור יחד את ההבדלים הללו ונדגיש את היתרונות הייחודיים של כל אחד מהם.

סוגי קולגן

קולגן הוא חלבון המצוי ברקמות החיבור, המספק תמיכה מבנית לחלקים שונים בגוף. ציר עצמות עוף וציר בקר מכילים סוגים שונים של קולגן, התורמים למאפיינים המובהקים שלהם.

ציר עוף

ציר עוף מכיל בעיקר קולגן מסוג II, שנמצא בעיקר בסחוס ובמפרקים. קולגן מסוג II ידוע ביתרונותיו בקידום בריאות המפרקים, הפחתת דלקת ותמיכה בגמישות העור.

ציר בקר

יתרונות בריאותיים של ציר עצמות בקר, לעומת זאת, מכיל שילוב של קולגן מסוג I וקולגן מסוג III. קולגן מסוג I הוא סוג הקולגן הנפוץ ביותר בגוף, המספק חוזק לגידים, לעור, לעצמות ולרצועות. קולגן מסוג III נמצא לעתים קרובות בשילוב עם קולגן מסוג I והוא חיוני למבנה וגמישות האיברים, כלי הדם והעור.

הרכבי הקולגן הייחודיים בציר עוף ועצם בקר מביאים ליתרונות בריאותיים שונים. להלן כמה מהיתרונות הקשורים לכל סוג:

יתרונות ציר עצמות עוף

  • בריאות מפרקים: קולגן מסוג II של ציר עוף מועיל במיוחד לשמירה על בריאות המפרקים, הפחתת כאב ותמיכה בניידות מפרקים.
  • בריאות העור: הקולגן בציר עוף מקדם את גמישות העור, מפחית את הופעת הקמטים ומשפר את הגוון והמרקם הכללי של העור.
  • בריאות המעיים: הג'לטין המופק מציר עוף מסייע בתמיכה בשלמות המעיים ויכול לסייע בריפוי והרגעת מערכת העיכול.

יתרונות ציר עצמות בקר

  • תיקון רקמות וצמיחת שרירים: השילוב של קולגן מסוג I וסוג III בציר עצמות בקר תומך בתיקון רקמות, מסייע בצמיחת שרירים ומספק חוזק לגידים ולרצועות.
  • בריאות העצם: ציר עצמות בקר עשיר במינרלים כמו סידן, מגנזיום וזרחן, שהם חיוניים לשמירה על חוזק וצפיפות העצם.
  • בריאות העור והשיער: תכולת הקולגן בציר עצמות בקר מקדמת עור, שיער וציפורניים בריאים, ותורמת למראה תוסס.

יתרונות נוספים

בעוד שקולגן הוא המוקד העיקרי, גם ציר עוף וגם בשר בקר מציעים יתרונות נוספים:

ציר עצמות עוף:

  • תמיכה חיסונית: ציר עוף מכיל חומצות אמינו כגון גליצין, פרולין וגלוטמין, התומכות במערכת החיסון וברווחה הכללית.
  • תכונות אנטי דלקתיות: לג'לטין ותרכובות אחרות המצויות בציר עצמות עוף יש תכונות אנטי דלקתיות, שעלולות להפחית את הדלקת בגוף.

ציר עצמות בקר:

  • עשיר במינרלים: ציר עצמות בקר הוא מקור טוב למינרלים חיוניים כמו ברזל, אבץ וסלניום, התומכים בתפקודים שונים של הגוף ומקדמים בריאות כללית.
  • פרופיל חומצות אמינו: ציר עצמות בקר מספק מגוון רחב יותר של חומצות אמינו, תורם לשיפור חילוף החומרים, תפקוד המוח והתאוששות השרירים.

לסיכום:

ציר עצמות עוף וציר עצמות בקר שונים בסוגי הקולגן וביתרונות הבריאותיים הבאים. 

הקולגן של ציר עוף מסוג II הוא יתרון במיוחד לבריאות המפרקים והעור, בעוד שהשילוב של ציר עצמות בקר של קולגן מסוג I וסוג III תומך בשיקום רקמות, בבריאות העצם ובחיוניות השיער והעור. שילוב שני סוגי צירי העצמות בתזונה שלך יכול לספק מגוון יתרונות ולהשלים זה את זה מבחינת הרכב הקולגן והערך התזונתי.

כבר רכשתם את ציר העצמות שלכם? לחצו פה ותעברו ישר למעדנית אוכל אמיתי

השארת תגובה