היתרונות של הדיאטה הקטוגנית – מה מותר לאכול בדיאטה קטוגנית?

הדיאטה הקטוגנית תוכננה במקור, לפני 130 שנים, כטיפול באפילפסיה בילדים, אך מאז היא צברה פופולריות כתזונה לירידה במשקל וכדיאטה מקדמת בריאות. חלק מהיתרונות של הדיאטה הקטוגנית כוללים:

    • ירידה במשקל: מכיוון שהגוף שורף שומן לצורך אנרגיה, אנשים בדיאטה קטוגנית נוטים לרדת במשקל מהר יותר מאלו בדיאטה דלת שומן מסורתית.

    • שיפור בקרת האינסולין והסוכר בדם: על ידי הגבלת צריכת הפחמימות, התזונה הקטוגנית יכולה לעזור לאנשים עם סוכרת או טרום סוכרת לשלוט ברמות הסוכר בדם.

    • דלקת, דלקתיות מופחתת: הוכח שהתזונה הקטוגנית מפחיתה דלקת, שעלולה לתרום למחלות כרוניות רבות.

    • תפקוד מוחי משופר: המוח מסוגל להשתמש בקיטונים לאנרגיה, מה שעשוי לשפר את התפקוד הקוגניטיבי ולהגן מפני מחלות ניווניות.

  • אנרגיה מוגברת: אנשים רבים העוסקים בדיאטה קטוגנית מדווחים שהם מרגישים יותר אנרגטיים ופחות עייפים לאורך היום.

מה מותר לאכול בתזונה קטוגנית?

מזונות לאכול:

    • בשר ועוף: בשר בקר, חזיר, עוף, הודו ובשרים אחרים מותרים בתזונה הקטוגנית. חפשו בשרים המוזנים בעשב ואורגניים במידת האפשר, מכיוון שהם נוטים להיות בעלי תכולת תזונה גבוהה יותר.

    • דגים ופירות ים: דגים שומניים כמו דגי ים מים עמוקים, סלמון איכותי, מקרל וסרדינים הם מקורות מצוינים לחומצות שומן אומגה 3, אשר הוכחו כמשפרות את בריאות הלב.

    • ביצים: ביצים הן מרכיב יסוד בתזונה הקטוגנית מכיוון שהן עשירות בשומן וחלבון, ביצה היא קפסולה של ויטמינים.

    • ירקות: ירקות ירוקים הגדלים מעל הקרקע, לא עמילניים, כמו תרד, קייל, ברוקולי, גבעולי סלרי, שומר, קולורבי כרובית וקישואים ועוד, מותרים כולם בתזונה הקטוגנית.

    • מוצרי חלב: מוצרי חלב עתירי שומן (מעל 30%) כמו חמאה, שמנת וגבינה מותרים במידה מתונה בתזונה הקטוגנית (ולאחר בדיקת רגישות למרכיביו). עם זאת, חשוב לבחור במוצרי חלב איכותיים ודלי פחמימות.

    • אגוזים וזרעים: שקדים, אגוזי מקדמיה, אגוזי פקאן ואגוזים וזרעים אחרים מותרים בתזונה הקטוגנית. הם עשירים בשומן ודלים בפחמימות, מה שהופך אותם לתוספת קראנץ' במסגרת הארוחה ובמתינות.

    • שומנים בריאים, בעדיפות על שומן מן החי: שומן בקר, כבש, דגים, עוף (עורות בעיקר), חמאה, וכן גם שומנים פירותיים: שמן זית, שמן קוקוס, שמן אבוקדו הם חלק חשוב מהתזונה הקטוגנית. הם מספקים אנרגיה ועוזרים לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.

מזונות שיש להימנע מהם:

    • דגנים, פסיאודגנים ועמילנים: לחם, פסטה, אורז ודגנים אחרים עשירים בסיבים ופחמימות ואינם חלק בתזונה הקטוגנית.

    • סוכרים וממתיקים: סוכר, דבש, סירופ מייפל וממתיקים אחרים אינם חלק בתזונה הקטוגנית. ממתיקים מלאכותיים גם מונעים בדרך כלל.

    • פירות: רוב הפירות עשירים בפחמימות ואינם חלק בתזונה הקטוגנית. כמויות קטנות של פירות יער ותותים, מותרות במידה.

    • ירקות שורש: תפוחי אדמה, גזר וירקות שורש אחרים עשירים בעמילנים ואינם חלק בתזונה הקטוגנית.

    • מזונות מעובדים: מזונות מעובדים לרוב עשירים בפחמימות ויש להימנע מהם בתזונה הקטוגנית. זה כולל דברים כמו תחליפי מאכלים, צ'יפס, קרקרים וחטיפים ארוזים.

 

התזונה הקטוגנית יכולה להיות דרך יעילה לרדת במשקל, לשפר את בקרת הסוכר בדם ולקדם בריאות כללית ואיכות חיים על ידי התמקדות במזונות עתירי שומן ודלי פחמימות, אפשר לאמן את הגוף שלך לשרוף שומן מאוחסן לאנרגיה במקום גלוקוז. כמו בכל אורח חיים תזונתי, חשוב לוודא שאנחנו מקבלים מגוון של חומרים מזינים ולא צורכים יתר מזונות מסוימים, כגון מוצרי חלב או בשר מעובד. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או מלווה מוסמך לפני תחילת הדיאטה הקטוגנית, במיוחד אם קיימים מצבים רפואיים בסיסיים.

לסיכום – מה מותר לאכול בדיאטה קטוגנית?

הדיאטה הקטוגנית היא דיאטה עתירת שומן, חלבון בינוני ודלה בפחמימות שיכולה לספק יתרונות בריאותיים רבים, כולל ירידה במשקל, שיפור בקרת הסוכר בדם, הפחתת דלקת והגברת האנרגיה. על ידי הקפדה על רשימת המזונות המותרים והימנעות ממזונות מסוימים, אנחנו יכולים לאמן את הגוף שלנו להיכנס למצב של קטוזיס ולשרוף שומן מאוחסן לאנרגיה. עם זאת, כמו בכל שינוי תזונתי, חשוב לגשת אליה בזהירות ולהתייעץ עם איש מקצוע כדי לוודא שהיא מתאימה לך.

 

למידע נוסף על מסלולי הליווי או לשיחת התייעצות: 0523598649 ענת
לפרטים על מסלולי הליווי השונים לחצו כאן

www.anatfrank.co.il 

השארת תגובה