הצלחת של סבתא מוסיפה טאצ' של טעמים

מנה פשוטה וטעימה, עוד מתכון שאפשר לעשות עם בשר טחון, קל ונוח ומעורר השתהות ומחיאות כפיים מהקהל!

מטבעי אני אוהבת למלא ולגלגל דברים. כל המרכיבים פה מתגלגלים מושלם ויחד עם טעמים נפלאים של בשר, ירקות והחצילים אתם מגישים מנה נפלאה לעצמכם או לאורחים כמעט בכלום מאמץ.

אז איך מכינים?

עקבו אחרי התהליכים בתמונות… ומובטחת לכם הצלחה כבירה!

מרכיבים:

  • 4 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר
  • חצי קילו בשר טחון כדאי שומני (30% שומן)
  • שומן אווז או בקר מזוקק, או שמן זית
  • קישוא חתוך לקוביות
  • כף רסק עגבניות MUTTI
  • 2 ביצים M
  • פלפל שחור גרוס
  • כמון
  • פפריקה
  • 3 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה/ כוסברה
  • 4 ענפי טימין
  • ענף רוזמרין

אופן ההכנה:

פורסים את החציל פרוסות של כסנטימטר, מסדרים על תבניות שטוחות ובוזקים מעט מלח – נותנים להם לנוח כשעתיים להוצאת נוזלים, הופכים ונותנים עוד כשעה.
מסדרים מחדש על נייר אפיה ומכניסים לתנור להשחמה קלה חום 180 לכעשרים דק'.

בינתיים מטגנים בשומן בקר/אווז/ שמן זית את הבצל ומוסיפים שום קצוץ, מניחים במחבת את ענפי הטימין והרוזמרין. מוסיפים את הבשר ומפוררים עד לשינוי צבע. מוסיפים את הזוקיני הקצוץ, כף פפריקה, כפית כמון, כף או שתיים מהרסק עגבניות ומעט מים מבשלים יחד מעט ומוסיפים את כל עשבי התיבול הקצוצים.

מבשלים עד התאדות המים לחלוטין. מקררים מעט את הבשר ומערבבים פנימה שתי ביצים.

על נייר אפיה פורסים את פרוסות החציל כמו קשקשי דג שקצוותיהם נושקות אחד לשני

על פרוסות החצילים מניחים בזהירות את תערובת הבשר

ובעזרת נייר האפיה מגלגלים לרול מושלם מהודק ככל הניתן. חשוב! לא לפתוח את הנייר – להשלים בעזרתו את הגלגול ולעטוף אתו את הרול שנוצר תוך סגירת הקצוות כמו 'סוכריה'

לגלגל בעדינות…

לאחר שסיימנו את הגלגול ועטפנו את הרול, לחזק בצדדים את הקצוות ולהעביר כמות שהוא לתבנית אינגליש. ולתנור לחום 180 לכעשרים דקות.

להוציא מהתנור ולתת לזה לנוח ואפילו להתקרר … קצת קשה כי הריח משכר.

להעביר בעדינות לצלחת הגשה.. עדיף של סבתא 🙂

השארת תגובה