כבמתוך קסם נולדה סדנת בישול יחד עם מכון דרך הבטן – שעוסק בטיפול ברגישויות במעי ומערכת העיכול. לסדנה פיתחתי כמה מתכונים המשלבים בין אסכולות תזונה שונות אך עם מטרה משותפת – הבראת המערכת הכל כך חשובה הזו.

את קציצות הדגים הקלילות והטעימות האלו אפשר לאכול בכל עונות השנה ועל כל מצע ובליווי כל רוטב שמתחשק.

לקציצות:
400 גרם פילה דג נקיים מעור ועצמות (מוסר ים, לברק, סלמון)
צרור עלי תרד קצוצים
זוקיני מגורר אחד
עשבי תיבול לבחירה: נענע, עירית, בצל ירוק, ג'ינג'ר
שמן זית לטיגון

לקרם שורשים:
זוקיני חתוך גס
שומר חתוך גס
גבעולי סלרי
קרם קוקוס AROY-D 250 מ"ל
כוס וחצי מים
מלח

אופן ההכנה:
מתחילים עם הקרם: להניח את השורשים בסיר עם מים ולהרתיח, להוסיף מלח ולתת למים להתאדות עד שלישי הסיר. כשהמים הצטמצמו מוסיפים את קרם הקוקוס ומצמצמים עוד קצת. סוגרים את האש.
מעבירים את השורשים למעבד מזון ומרסקים לעיסה סמיכה. בודקים מרקם אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מהנוזל בסיר.
במקביל –
מכינים את קציצות הדגים, קוצצים ידנית את הדגים, מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצה ולשים עד שחשים דביקות בתערובת. צרים קציצות ומטגנים בשמן זית.

להגשה:
מניחים כשתי כפות קרם על צלחת ומסדרים מעליו את הקציצות.

השארת תגובה