בתזונה דלת פחמימות, אחת ההתמודדויות היא איך לתסף שומן מן החי.
אז נכון שמי שמאוד בשרי אין לו בעיה לנגוס באסאדו עסיסי או להעמיס ביס ענקי של בריסקט מבושל עם מכסה השומן הנהדר שלו… וגם שווארמה עם נתח שומן כבש עסיסי צרוב עוד קצת על האש…
אבל, וזה אבל גדול…!
לא לכולם זה כזה פשוט. משיחותי עם משתתפי תכנית הליווי ומתגובות רבות במדיה עולה כי קיים קושי מסוים לאנשים מסוימים לתסף שומן מן החי.
חלקם, מתקשים להתמודד עם שומן מן החי בצורתו ה'טבעית' והמרקם. וחלקם ממש לא מסוגלים לאכול אותו.
האפשרות לתסף שומנים מן הצומח כגון שמן זית, קוקוס או אבוקדו – קיימת, אך לא תמיד היא הנכונה, בעיקר במקרים של תזונה לבריאות מטבולית.
אז מה עושים?
אחד הפתרונות שאני מציעה הוא… להחביא!
כן, כן. להחביא את טעם השומן, את מרקמו ולהטמיע אותו אל תוך המזונות שאותם אנחנו מכינים.
איך אפשר להחביא?
למשל בשימוש נכון בעשבי תיבול ארומתיים וספיגה של השומנים 'נאבד' את טעמו הדומיננטי ונזכה את הגוף שלנו במנות השומן אותו אנחנו צריכים לצרוך.
או בישול בציר עצמות בקר וגם בשילוב אל תוך המזון ומשחק בטעמים.

מנת קציצות/ חביתת העוף היא דוגמה נהדרת ל'משחק המחבואים' הזה!
אלו הן קציצות 'ניטרליות' שעשויות מעוף (חופש כמובן) טחון וביצים ועשבי תיבול. מה מייחד אותו? תוספת השומן שניצוקה פנימה, שומן כבש מזוקק בשני אופנים.
בסופו של דבר מתקבלת קציצה כייפית ללא טעמים מורגשים של שומן שמהווה פתרון נהדר למנת חלבון-שומן.

מרכיבים:
חצי קילו עוף טחון
3 ביצים
כף שומן כבש מזוקק
חופן גריוולעך (שאריות שומן הכבש המזוקק)
חופן של גבינת מוצרלה או צ'דר (לא חייבים)
חופן כוסברה/ פטרוזיליה
בצל ירוק קצוץ
גבעול סלרי קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים. התערובת יוצאת דלילה, אי אפשר לעבד אותה בידיים.

מחממים מחבת טפלון או נון-סטיק לא משומנת, מניחים את התערובת בעזרת כף או מצקת קטנה אל תוך רינג או פשוט עם כף ומשטחים מעט.

מניחים על מחבת חמה – לא משומנת

כשמשחים צד אחד הופכים בזהירות ומנמיכים מעט את האש על מנת שהעוף יתבשל כיאות.
הצעות הגשה:
כקציצת 'המבורגר' עם ירקות בין שני עלי חסה
או
מבושלות עם רוטב קציצות שאתם אוהבים
או
סתם ככה, לדרך במפית או על צלחת עם מיונז הום מייד.

השארת תגובה