תזונת ילדים

תזונת ילדים:

"מה?! כל הבית יוריד גלוטן וגם סוכר?…" אז איפה? הטעים? מה נשאר לאכול?
או
"אני אוכל פליאו… או קטוגני, אבל הילדים שלי ממשיכים לאכול שטויות…"
"לי התזונה שינתה את החיים אבל הילד שלי אוכל ג'אנק/שניצל תירס ופתיתים ולא מוכן למשהו אחר"

כשאתם באים ומספרים שהילדים שלכם לא אוכלים כמו שצריך… תעצרו רגע, ותנסו להבין איך אתם מלמדים אותם לאכול.

עולם קולינרי שלם נחבא בעולמות המטבח האוכל האמיתי.
אוכל עשיר, ללא גלוטן וסוכר מעובד, אוכל שאינו תעשייתי. עשיר בטעמים של… אוכל!
כן, צריך רגע לעצור וללמוד את זה קצת.
להשקיע זמן ולהבין מה נכון לכם יותר.
לא מה שמשווקים לכם תחת המילה בריא, או מיני תחליפים או אריזות עם המילה 'ללא', אלא אוכל אמיתי.

הרבה תזונאים, רופאים, שפים מסעדות, עדין לא מכירים את העולם שבו שומן הוא חבר וסוכר… סוכר הוא אויב. הם חוששים לקחת מאיתנו את ה'טעים'. הם בונים תזונה על אכילה רגשית, לא על אכילה נכונה.

והילדים..
הילדים מתרגלים.
מתרגלים כמובן לאוכל והרגלים שאנחנו מלמדים אותם. לטעמים, ריחות והוויה.

אז איך משנים, איך מסגלים פתאום אורח חיים, אחר?
מתחילים בנו.
התפקיד שלנו, עיקר התפקיד שלנו, הוא לתת להם כלים.
אפשר להתחיל בהדרגה.
אפשר להתחיל בהחלטה גורפת.
לא משנה מה הדרך הנכונה יותר עבורכם… חשוב להתחיל.
להתחיל רגע לפני אבדן שליטה, השמנה, סוכרת או מחלות אחרות …

מה תכלס עושים?
מתחילים לרכוש חומרי גלם אחרים.
ושמים וטו על דברים שלא נכנסים הביתה יותר. אין פיתוי. פשוט אין.
קשה?
עוברים לפעם בשבוע. ולאט לאט מעלימים.
כשאין, פרי הוא קינוח לגיטימי. שוקולד מריר זה מה שיש, ופסטה פעם בשבוע אם אין רגישות – עד שהיא כבר לא חסרה יותר – כי אין.

מדברים על בחירות, אם בחרנו להימנע ממשהו מרצון או כורח אז הוא חדל מלהתקיים, לא כתחליפים ולא בכלל.
ופוסעים בין עולמות של חוסר, הדרך בה אנחנו בוחרים לתקשר ונהל את אורח החיים שלנו תייצר ילדים ובני בית שחיים נכון יותר – אין הגבלות אם לא צריך, שיאכלו בחוץ או אצל חברים מה שהם רוצים אלא אם זה מזיק להם – תסמכו עליהם הם כבר ידעו לבד.

ויעריכו אתכם שאתם מנחים אותם – שאכפת לכם מבריאותם!

אם נמנעים מגלוטן, יש עולם שלם של אוכל אמיתי שהם, הילדים יהיו גאים בו – הוא בריא יותר אם לא מכיל את כל התחליפים והעמילנים והחומרים משפרי הטעם שחברות מסחריות דוחפות לתחליפים תחת הכותרת 'ללא גלוטן'.

אין תחליפים – תחליף מייצר קושי! הנהייה האינסופית אחר חיפוש תחליף להרגל גרוע. מיותר.

אנחנו לא באמת צריכים לחם – ככה הרגילו אותנו. אנחנו לא באמת זקוקים לקורנפלקס בבוקר – עדיף חביתה או ירקות חתוכים.

מה מועיל יותר מאשר מזיק ומה מזיק יותר מאשר מועיל… ומה נמצא בתפר.
גלוטן מזיק, אין בו ערכים תזונתיים ותמיד יופיע יחד עם פחמימה – פשוטה לרוב.
שומן – לא משמין – אלא אם מגיע בצירוף צריכת פחמימות מוגברת או אז הוא נאגר.
חלבונים ובעיקר שומנים ישביעו
לא מנשנשים ולא אוכלים כל שלוש שעות – אין צורך אם אוכלים נכון…
וכך הלאה.
לומדים.
מבינים לבד מה נכון יותר, שואלים, מתייעצים.
גדלים אל תוך תודעה עצמית.
חיבור אל הגוף.

השארת תגובה