דיי צחקתי כשאוריקי, בתי הבכורה, אמרה לי "אמא, לא שמת מספיק ירוקים אני רוצה עוד רוטב!" ומה הפלא, התבשיל הזה ממכר והסוד טמון באופן ההכנה.
אז תשריינו לעצמכם סבלנות והרבה אהבה לסיר וערימת הירק שמונחת מוחכם וצאו לדרך.
כחובבת ירוקים מוצהרת (מכורה) יום אחד נתקלתי באיזה תבשיל סופר ירוק עמוק.. המוכרת במסעדה הבוכרית העמיסה לי אותו על הצלחת בסופר קמצנות.
הרמתי גבה.
ביקשתי מנה ראויה, והיא ענתה לי שזה מאכל ש'ככה נותנים' 🤨
טובבבב
בשניה שטעמתי. התמכרתי. זו הבקיילה. מתכון היא כמובן לא הסכימה לתת.
התחלתי אז לחפש ולחקור וגיליתי שהוא מאכל חג, מאכל מלכים.
הסוד הוא בבישול השלבי של המנגולד והרבהההההההה סבלנות.
מאז הוא מככב אצלי במטבח! עם כל מיני פרשנויות, אבל ההקפדה על הבישול המסורתי של עלי המנגולד מפיקה מהם טעם אלוהיםםם.
תנסו בבית.

הב(פ)קיילה היא מאכל טריפוליטאי, טוניסאי ובוכרי. אם מכירים עוד תרבויות שמהללות אותו, תספרו לי.
במקור עם בקר ולוביה. יש שמכינים עם שעועית. כאן בתמונה המרתי לקציצות עוף חלומיות ועגבניות טריות.

מרכיבים:

לתמצית עלי המנגולד:
4-6 צרורות לפחות של עלי מנגולד טריים
2-3 ראשי שום
מלח ופלפל לפי הטעם
לקציצות:
קילו עוף טחון
2 ביצים M או אחת L
1 תפו"א מגורר
חופן כוסברה קצוץ
חופן נענע קצוצה
גזר אחד מגורר

אופן ההכנה:

מתחילים עם הכנת עלי המנגולד. שלב ראשון; שוטפים טוב, מפרידים אותם מהגבעולים הלבנים, קוצצים ומניחים בסיר ללא שמן (אפשר לצרף להם גם עלי תרד). מתחילים לאדות מהעלים את הנוזלים.

שלב שני; כשהעלים כבר מראים סימני התייבשות מוסיפים שמן זית ביד רחבה ונותנים להם להיטגן תוך כדי ערבוב. העלים משנים צבעם ומרקמם הופך קראנצ' בשלב זה מוסיפים ראש שיני שום ולאחר כמה דק' מים לכיסוי העלים. מחכים עד שיצטמצמו ועוד פעם מוסיפים

שלב שלישי; תיבול במלח ופלפל, אפשר להוסיף לימון פרסי, בישול על אש קטנה עד הסמכה וקבלת מרקם משחתי מעט.

במקביל להכנת תמצית על המנגולד, צרים קציצות מהעוף, הביצים, 4 שיני שום, תפו"א, כוסברה, גזר ונענע. מתבלים במלח ופלפל, אפשר גם בהרט.
צרים בידיים רטובות לגודל הקציצה הרצוי וצורבים אותן על מחבת טפלון חמה ולא משומנת. הופכים צד ומעבירים לסיר המנגולד.
בשלב זה, לאחר שהקציצות בסיר, אני מוסיפה עגבניות שרי חצויות
מבשלים על אש קטנה עד שמוכן.

מתמכרים.

השארת תגובה