דיירת קבועה במקרר.. אם כבר לנשנש, אז את זה

פסטרמת הבית שלנו. כי מי מפחד מחזה עוף. מאז שהתחלתי להכין את הפסטרמות בבית, זו אחת הנדרשות באופן קבוע. לעתים לארוחות 10 בבית הספר הן מבקשות פסטרמה וירקות. האושר שלי בנוי בדיוק מהדברים האלה.
המתכון המצורף הוא המתכון לפסטרמה בסיסית. מכאן אפשר רק לגלוש על כנפי הדמיון וצנצנות התבלינים בבית ולהכין איך שמתחשק; חריפה, מעודנת, מפולפלת, כתומה, חומה, אדומה…

לאחר ההשריה בבריין, עוטפים את החזה בתערובת תבלינים

מרכיבים:
ארבעה חזות עוף
כף מלח
ליטר מים חמימים
למרינדה:
כף פפריקה
כף חרדל (להקפיד ללא סוכר)
כף סילאן טבעי
כפית כמון
כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה;
ממיסים את המלח במים החמימים – יוצרים בריין – תמיסת מי מלח. משרים את חזות העוף בבריין, יום מראש במקרר. זו היא פעולה כימית שקולטת את עסיסיות הבשר בתוכו ומאפשרת לו לא להתייבש.

למחרת, להוציא את חזות העוף, לשטוף מהתמיסה. לערבב את מרכיבי המרינדה ולעסות ולעטוף טוב את חזות העוף. לתת להם לנוח קצת. להעביר לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות למשך שעה בדיוק.

100 מעלות למשך שעה

העוף מוכן בטמפרטורה של 65 מעלות. תוך שעה מוכן. לפתוח קלות את התנור ולקרר.
לאחסן במקרר ולפרוס כשמתחשק.

השארת תגובה