לפני ככה וככה ו… ככה שנים, חבר אמר לי תוך כדי הדגמה, שהשום השלם שניצוד בצלחת תבשיל, מוענק לאהוביך כי הוא שום אהבה ❤️

מאז, תמיד כשנתקלת בשום שלם ספוג רוטב ומתקתק, הוא מוענק מיד לאדם האהוב שלצדי.

עכשיו, עם עונת השום הירוק והשום הטרי, זו ההזדמנות לייצר צנצנות של שום אהבה 💚 שום קונפי כמובן!
השום בושל כשעה על אש קטנה בשמן זית נפלא, עם מרווה, טימין ועלי זעתר טריים. 🍃 ומשמש כממרח, כתוספת, כתיבול או סתם ככה עם כף.
כמובן שאפשר גם להשתמש בשמן הזית כתיבול לאחר שספג את הטעמים הנפלאים.

אוצר של שום טרי – העונה – אביב מרץ – אפריל

כך מכינים;
כמות שיני שום טריים ככל שתבחרו.
(אני השתמשתי בעשרה ראשי שום משמע כ 80 שיני שום)
שני גבעולי תימין
לפחות חמישה עלי מרווה
שני גבעולי זעתר
(הכמויות תמיד ביחס לכמות שיני השום שבחרתם)
שמן זית איכותי בכמות שמכסה את השיניים.
לבשל בסיר על אש קטנה מאוד למשך שעה.

השארת תגובה