כבר מזה הרבה זמן שאני שומעת על ממרח שמתחיל בבישול שיני שום בחלב.
אפעס, חלב אין לי כבר 6 שנים במקרר… אבל שמנת וקרם קוקוס יש בהחלט! 😃

הממרח הזה הוא בסיס למלאאאא רטבים לדגים, בשר, אורז, ריזוטו, עוף בשילוב עם חמאה ושמן זית וסתם ככה בכף… 🥄 או כמו שאמא שלי נוהגת לומר "מה זה יכול להיות רע" (תגבירו רמקולים בפולנית)

אז חשבתי, יאללה וקדימה, שתי גרסאות לממרח שום מדליק:

האחת שיני שום מבושלות בקרם קוקוס – כך גם נוצרת גרסה טבעונית בואך פרווה = טעיםםם!
הגרסה השניה, שיני שום מבושלות בשמנת = פצצה! 

🍀 שום מבושל בקרם קוקוס:
כ – 8 ראשי שום
250 מ"ל קרם קוקוס – ו/או כיסוי מוחלט של שיני השום.
להוסיף לסיר: טימין, מרווה וזעתר טריים
פלפל שחור גרוס וקצת מלח
לאחר שהתרככו שיני השום, והקרם הצטמצם
מעכתי עם מזלג למחית אחידה והוצאתי את עלי המרווה וגבעולי הטימין
קצצתי פטרוזיליה
ערבבתי פנימה, צנצנתי ולמקרר!

🍀 שום מבושל בשמנת:
כ – 8 ראשי שום
250 מ"ל שמנת 38% – ו/או כיסוי מוחלט של שיני השום.
לקצוץ במכתש ועלי: זרעי כוסברה, צ'ילי, רוזמרין קצוץ, פלפל שחור גרוס
להוסיף לסיר יחד עם כפית מלח
לאחר שהתרככו שיני השום, והשמנת הצטמצמה
מעכתי עם מזלג למחית אחידה
צנצנתי ולמקרר!

יצאה מחית מרוכזת ועוקצת של ממרח מהמם שאוכל להשתמש בו על סטייקים או דגים או לרטבים כל מיני.

🧞‍♀️ אוי הריח שפש בחלל הבית עת זה התבשל…

השארת תגובה