חשה עצמי מפעל יצור קטן 🤓🍃 בנובמבר האחרון מסקתי את עץ הזית שלי והכנסתי את הזיתים למנוחת כבישה ארוכה של חצי שנה.
למה?
ככה. יש כבישה מהירה ויש כבישה ארוכה.
הכבישה הארוכה משווה לזיתים טעם חזק ודומיננטי וזה בדיוק האהבה שלי. מה אהבה? התמכרות!
הערב נפתחה הצנצנת הראשונה משלוש, וזיתים אלוהיים, מרים, עסיסיים בול! כמו שאני אוהבת, הגיחו ממנה.

באזור חודש נובמבר, עת המסיק, מסקתי את העץ בגינה. חיכיתי שהזיתים יהיו מלאים ובשרניים ואף יתחילו מעט להשחיר.

הזיתים הושרו במים כיומיים – כאשר אני מחליפה את המים כל כמה שעות, לעדן את המרירות.
לאחר מכן, עברו לתמיסת מלח, בערך כף מלח לליטר מים, יחד עם עלי דפנה, פלפל אנגלי, שיני שום, פלפל חריף ירוק ופלחי לימון.
בשיטה זו לא חורצים את הזיתים או דופקים אותם. משאירים אותם בשלמותם.

יש לעקר צנצנת אטומה מתאימה ומלא אותה עד הסוף.

היה בהחלט שווה לחכות.
סופ"ש תתבצע החלוקה לכל הנבחרים 😜

השארת תגובה