ככה צריכות להראות העגבניות לאחר ייבוש בתנור של כ-3 שעות

באותה השניה שראיתי את עגבניות השרי הקטנטנות שהיו בשוק, ידעתי שהן הולכות להצטנצן. במהלך כל תקופת הקורונה מצאתי לי תחביב חדש והוא להתחקות אחר שימור וכיבוש מיני מזונות כשאת ההנאה הגדולה ביותר שאבתי מהתהליך, הסבלנות שנדרשת, עצירה של מירוץ החיים המטורף.
כך, התמלא המקרר והתמלאו המדפים במלא צנצנות על צנצנות שונות. מן תחושה שקשה להסביר, עושר הגוונים והטעמים שיושבים להם בתוך גוף שקוף ורק מחכים לחבור למנה כזו או אחרת. אושר. עושר.

ואם כבר בגוונים עסקינן, היה חסר פה קצת צבע אדום.

צימוקי עגבניות מיובשות בשמן זית
העגבניות לאחר הייבוש נכנסות לצנצנת המעוקרת

צימוקי עגבניות מיובשות בשמן זית

מרכיבים:
קילו או שניים עגבניות שרי
מלח גס
שמן זית ככל הנדרש
שיני שום – לפחות 4-5 שינים לצנצנת – קלופות
עשב תיבול – רוזמרין או בזיליקום או זעתר טרי

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 90 מעלות בלי בלי טורבו. לחתוך את העגבניות במרכז לאורך, ולהניח על נייר אפיה כשבטנן החתוכה פונה מעלה.
לפזר מעליהן מלח גס. להכניס לתנור לפחות ל- 3 שעות. צריך לפתוח את התנור מדי פעם על מנת לאפשר ללחות לצאת. אפשר מדי פעם לתקוע כף עץ במפתן התנור על מנת לתת לאדים לצאת החוצה. המטרה ייבוש.
לאחר כ – 3 שעות העגבניות כמו מתקפלות, מצטמקות.
תכינו כמות גדולה כי כבר בשלב הזה מתחיל שלב הנשנושים.
יש לעקר צנצנת מתאימה. להכניס פנימה את עשב התיבול, העגבניות והשום ולכסות עד מעל העגבניות בשמן זית.
*לשים לב, אם נשארה לחות בעגבניות לפעמים יתפתח עובש ולכן חשוב לייבשן כהלכה.
לאחסן במקרר לפחות ליומיים – אם מצליחים – ורק אז לאכול, כך תספוגנה העגבניות את מלוא הטעמים.
מאוד קשה, לשלוט על הכף ולא לשאוב את הצנצנת במלואה 😜

צימוקי עגבניות מיובשות בשמן זית

השארת תגובה