מרק גולאש
מרק-גולש, מרק גולש, מרק גולאש הונגרי

כי הבשילו התנאים ומספיק קר לי, ערב של שקט, זמן פינוק. המרק מבעבע מוכן לגמרי
מלאאא גוונים של טעים!
שף יקר סיפר לי שאת המרק הקלאסי ההונגרים מכינים עם יחס זהה של בצל לבשר, משמע על כל קילו בשר קוצצים קילו בצל ומתחילים את הבישול באידויו עד שכמעט נעלם, אז מוסיפים פפריקה וכך נוצר הרוטב הסמיך הזה שאנחנו מכירים, המרק המהביל.

מרק גולאש

מרכיבים:
קילו צלי (כתף 5) חתוך לקוביות או אוסובוקו עם העצמות
שתי כפות פפריקה מתוקה (או חריפה או גם וגם)
5 שיני שום חתוכות או דפוקות
בצל חתוך גס
שני גזרים חתוכים (בלי בכלל בגרסה הקטוגנית)
4 עגבניות טריות חתוכות
תפוחי אדמה (בלי בכלל בגרסה הקטוגנית)
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
ליטר או שניים ציר עצמות בקר

אופן ההכנה:
לצרוב את הבשר בסיר, בקצת שומן ולהוציא את הבשר לצלחת.
להוסיף לסיר, על שאריות הצריבה, שיני שום חתוכות או דפוקות, בצל חתוך גס, גזר – לטגן קצת. להוסיף את הפפריקות, לטגן ולהוסיף חצי כוס מים – לצמצם
ושוב – ולצמצם
ושוב – ולצמצם
להוסיף עגבניות טריות… לצמצם הכל
להוסיף את הבשר ולתבל.
מי שרוצה תפו"א חתוכים או קטנים.
לכסות בציר /מים
לבשל עד שהבשר רך מתפרק.

פליאו | קטוגני | דל פחמימה

השארת תגובה