יום הפיצה הבינלאומי!
תירוץ מטורףףףףףףף להכין… פיצה!
וואקשה. מתכון מצולם
קליל וטעיםםםםם ❤️🍕🍕🍕🍕

…כשאיטליה מככבת אצלי בפיד מהבוקר…
מעלה זכרונות מפירנצה, 2007 איזו טראטוריה (Trattoria) רוסטיקה בסמטה נידחת…

הזמנתי פיצה מקומית וכך קיבלתי אותה,
בצק דק וקראנצ'
רוטב עגבניות טעיםםםם
כמה איי מוצרלה צפים
שני עלי בזיליקום
וכמה זיתי קלמטה

הבוקר התעוררתי, מבט חטוף בפיד הציף לי מלא טעם של אז. פשוט כזה, מדויק.
וואלה.

פיצה

מרכיבים בצק;
כוס מוצרלה מגוררת
כף בהיריון שמנת של פעם
להמיס במיקרו בשני פולסים של 30 שניות
להוסיף,
2 כפות גדושות קמח שקדים
1 כף טפיוקה
כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
לערבב וללוש לבצק דביקי
להניח על נייר אפיה (אפשר לקרר כשעה לפני – יהיה נוח יותר לעבודה), להזליף מעט שמן זית ומעל נייר אפיה שני, לרדד לא דק מדי.
להסיר את הנייר העליון ולאפות עד שמשחים כמעה

מרכיבים לטופ;
עגבניות מרוסקות סחוטות מעט
שמן זית
פרוסות מוצרלה יענו בתפזורת 'רק זרקתי על עצמי'
קרעי זיתי קלמטה
עשבי תיבול (משוויצה מהגינה) תימין, אורגנו ועלי בזיליקום

ממשיכים בהכנה:
להחזיר לתנור עד שהגבינה מבעבעת שמפניה בקטנה.

לסגור דלתות, להגיף חלונות לסלק בני משפחה ומתיימרי חברים.
ולאכול לבד. 😜🤣

אני מוסיפה לקראת הסוף גם בצל אדום טרי.. מן מחלה שכזו 😎

השארת תגובה