צריכה רגע עזרה להבין פה משהו.
איך זה,
שכשהכנתי מרק שעועית קבנוס עם חתיכות קטנות של סלרי הגברת הקטנה (9.5) לא הסכימה לאכול "כי יש שם ירוקים"

ובאותה הארוחה,

הכנתי גם קציצות עוף בתבשיל מנגולד-תרד-אפונה ירוק משירוק יכול להיות ירוק…
והיא אכלה שתי מנות.
🤯

קציצות עוף בתבשיל מנגולד-תרד-אפונה

מרכיבים לתבשיל;
שני צרורות עלי מנגולד (סלק)
חבילת תרד (סנפרוסט) או חצי קילו עלים
אפונה טריה קפואה
ראש שום
עגבנייה חתוכה
שני גבעולי סלרי קצוצים
שמן זית
חצי ליטר-ליטר ציר או מים
תבלינים; בהרט, מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום (אפשרי)

אופן ההכנה;
מאדים את עלי המנגולד הקצוצים עד אבדן הנוזלים. מוסיפים שמן זית ומערבבים. מוסיפים את שיני השום ומטגנים יחד. מוסיפים את הסלרי ולאחר את התרד. מטגנים הכל יחדיו. מתבלים.
מוסיפים ציר כלשהו, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש עד שהקציצות מוכנות.
כשהן מוכנות מגבירים את האש לקלוט את הקציצות.
חשוב להשאיר מספיק נוזלים שיכסו את הקציצות.

מרכיבים לקציצות;
חצי קילו עוף טחון
בצל קצוץ
ביצה אחת
תפו"א מגורר
בטטה או גזר
חצי צרור כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס, בהרט.

אופן ההכנה;
צרים קציצות ומטגנים אותן על מחבת טפלון חמה ולא משומנת. כשמשחים משני הצדדים מוסיפים אותן לתבשיל.
לאחר שכל הקציצות בסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 40 דקות.

השארת תגובה