צירי עצמות – שאלות ותשובות

כמו כל שינוי תזונה, לגוף לוקח לפחות חודש של צריכה קבועה להסתגל למצב חדש. במידה ואכן נערך שינוי תזונתי משמעותי בתזונה ובאורך החיים, תוספת הציר והשפעותיו יורגשו החל מהשבוע השלישי ואילך.

כמו בכל דבר, אין נוסחת קסם וכל גוף מגיב בדרכו ובזמנו שלו.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

הציר הינו מיצוי של עצמות עוף, על הערכים התזונתיים שבהן, אל נוזל מרוכז המופק בבישול מדויק של עצמות העוף.

הציר המבושל מגרונות וכנפיים של עוף חופש אורגני, מכיל מים, בוקה גרני – גבעול סלרי, טימין, פטרוזיליה, עלי דפנה.

הציר מבושל בין שעתיים וחצי לשלוש שעות ולא יותר והינו מיועד לכל מי שרוצה להעשיר את התזונה במרק עשיר וטעים ומתקשה עם טעמו של ציר עצמות בקר. ניתן לערבב בין ציר עצמות בקר לציר עצמות עוף.

הציר מבושל במטבח ביתי פרטי ומגיע מסונן ללא בשר/עצמות, ארוז באריזת סו-וויד יעודיות במצב קפוא. הציר ניתן לשתייה כמות שהוא או כבסיס לתבשילים ומרקים.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

הציר הינו מיצוי של עצמות בקר, על הערכים התזונתיים שבהן, אל נוזל מרוכז המופק בבישול מדויק של עצמות הבקר. הג'לטין נוצר מפירוק של קולגן בבישול ארוך והינו חלבון חיוניה המצוי ומחבר רקמות שריר ומפרקים (סחוסים) ועוזר לבניית תאים, עצמות, חיזוק ציפורניים ושיער.

אוטואימוני על שום מה? ישנם מוצרי מזון המעוררים רגישות אצל חולים במחלות אוטואימוניות ולרוב הם מצויים במוצרי מזון סולניים, למשל פלפלים, חצילים, עגבניות או מצליבים ולמשל כרובים שונים, ברוקולי, קולורבי ולכן הציר אינו מכיר אותם על מנת להגיע נייטרלי גם לבעלי רגישויות.

הציר מכיל עצמות מח, עצמות ברך, מים, ובוקה גרני – גבעול סלרי, טימין, פטרוזיליה, עלי דפנה. הוא אינו מתובל ואינו מומלח.

הציר מבושל לפחות 36 שעות והינו מיועד לכל מי שרוצה להעשיר את התזונה באחד מהמזונות הדחוסים בערכים תזונתיים שקיימים. מומלץ במיוחד למי שמקיים אורח חיים דל פחמימה, פליאו, קטוגני ולמי שמבקש לשקם ולהבריא את מערכת העיכול לרבות העשרת הגוף במצבים שונים של חוסר איזון מטבולי, נשירת שיער, מחלות אוטואימוניות, מחלות כרוניות, סרטן, סוכרת ועוד.

הציר מבושל במטבח ביתי פרטי (לא כשר) ומגיע מסונן ללא בשר/עצמות, ארוז באריזת סו-וויד יעודיות במצב קפוא. הציר ניתן לשתייה כמות שהוא או כבסיס לתבשילים ומרקים.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

הציר הינו מיצוי של עצמות בקר, על הערכים התזונתיים שבהן, אל נוזל מרוכז המופק בבישול מדויק של עצמות הבקר.

נתח בשיר עשיר כגון אוסובוקו, בריסקט, שפונדרה וכו', עצמות מח, מים, ירקות שורש – בצל, דלעת, קרישה וסלרי, גזר ובוקה גרני – גבעול סלרי, טימין, פטרוזיליה, עלי דפנה.

הציר מבושל בין שלוש וחצי לארבע שעות והינו מיועד לכל מי שרוצה להעשיר את התזונה במרק בשר ועצמות עשיר וטעים אך סובל מרגישות לגלוטומטים (המופרשים בבישול ארוך) במערכת העיכול ו/או המעי או מצוי בתחילת תהליך שיקום מעי באסכולות תזונה שונות כגון גאפס.

הציר מבושל במטבח ביתי פרטי ומגיע מסונן ללא בשר/עצמות, ארוז באריזת סו-וויד יעודיות במצב קפוא. הציר ניתן לשתייה כמות שהוא או כבסיס לתבשילים ומרקים.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

ילדים, כמו מבוגרים, יכולים לצרוך את כל סוגי הצירים בהתאם למטרה ולמצב הבריאותי בו הם מצויים.

לעיתים, במצב של ויסות חושי או רגישות יתר לטעמים, מומלץ לבשל עם הציר ולהוסיפו בהדרגה למאכלים החביבים על הילדים ולאט לאט להעלות את המינון.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

ציר עצמות אינו תרופה, אך הוא מתפקד כתומך תזונה מאוד משמעותי ומשפיע. צריכתו תלויה במטרה ולרוב נאמר שמומלץ לצרוך לפחות כוס ציר עצמות בקר חמים וטעים על הבוקר, על בטן ריקה, כשמערכת העיכול נמצאת במצב ספיגה אולטימטיבי.

אין הגבלה על כמות הצריכה היומית, ניתן לשלבו בתבשילים ומרקים והוא יעשיר אותם.

כדאי להקפיד על תזונה נכונה ואורח חיים הוליסטי, על-מנת להשיג את התוצאה המיטבית.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

כל סוגי צירי העצמות מבושלים בכל מספר ימים ומסופקים לפי סדר ההזמנות. במידה וערכתם הזמנה ואזל המלאי, ציר חדש וטרי יהיה מוכן תוך שלושה ימים.

טווח הימים לקבלת משלוח הינו בין יום לחמישה ימי עסקים (לא כולל שישי/שבת/חג).

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

תהליך הכנת ציר העצמות מתחיל בהשחמת העצמות. לגוון הסופי של ההשחמה יש הבדל הנובע מסוג העצמות השונות, כמו כן להשחמה עצמה יש השלכות בריאותיות במצבי דלקת – בהן כדאי להימנע מהשחמה ארוכה.

הערכים התזונתיים של הצירים אינם משתנים עקב גוון בהיר או כהה של התוצר הסופי, אשר כאמור הינו משתנה לפי סוגי העצמות ותהליך השחמתן, הטעם יכול להיות מושפע מעט – אפקט ההשחמה מעמיק את הטעם.

לצירים יש תכונה שהם מעשירים עצמם ולכן ככל שיצומצמו- בבישול וכן יתווספו להם מרכיבים תעשירו את טעמם בירקות או בשרים תקבלו גוונים עשירים יותר.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

כן. מח העצם המצוי בעצמות מורכב ברובו משומן, שומן חיוני זה מעשיר את הציר וחשוב ביותר בתזונה דלת פחמימות.

לעיתים במצבים של רגישות ודלקת, הגוף אינו יכול להכיל את השומן, במקרה זה לאחר הפשרת הציר וקירורו, השומן מתגבש בחלקו העליון והופך מוצק. ניתן לקפות אותו ומומלץ לשמור אותו בכלי נפרד, לבישול והעשרת תבשילים. ניתן בהדרגה להוסיף פיסות מהשומן לכוס השתיה על מנת להעשיר את הגוף בשומן חיוני זה

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

בישראל אין גידול אורגני של בקר. בשר הבקר בארץ מפוקח על-ידי משרד הבריאות ואין חשש לעשות שימוש בעצמות. לעיתים, חל בלבול, שכן בארץ יש גידול הומני תחת גידול הנקרא "חי בריא" הדוגל בשחיטה הומנית.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

לטעמי כן 🙂 בנותיי בנות ה-9 וה-12 ואני שותות אותו בהנאה אך טעם, כמו טעם, הינו העדפה אישית.

הציר מגיע נקי מתיבול, ללא פלפלים וסולניים וללא המלחה ולכן, ניתן להתאימו לטעם האישי ולהוסיף לו תיבול, מלח, ירקות, בשר וככל תוספת כפי שתחפצו.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

הצירים השונים נארזים בקופסאות מסוג 'בל', בעלות סגירה הרמטית בכמות של חצי ליטר וליטר.

הצירים מגיעים קפואים. ניתן להפשירם לפי הצורך. לאחר הפשרה ישמרו במקרר עד חמישה ימים. בהקפאה ניתן לשמור אותם כחמישה חודשים.


לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

אוכל אמיתי Real Food הינו מרכז פעילות, סדנאות בישול, אירועי בוטיק ותוכניות ליווי של אוכל אמיתי שבסיסו במטבח הפרטי שלי.

ניתן להזמין משלוח בעלות של לפי איזורי המשלוח המפורטים בחנות (לאחר הזנת הפריטים המבוקשים, יופיעו אפשרויות המשלוח או לתאם מראש איסוף בראש העין.

הן זמני האיסוף והן זמני המשלוח תלויים במלאי ובזמינות, טווח האספקה הינו בין יום לחמישה ימי עסקים (לא כולל שישי/שבת וחג) ובתיאום מראש.

המשלוחים נעשים על-ידי באופן אישי לשם בקרה על המוצר עד למסירתו.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

הציר מזין ומעשיר, מכיל קולגן ופירוק שלו – ג’לטין. עשיר בויטמינים וערכים תזונתיים כגון: סידן, מגנזיום, אשלגן, סולפטים כונדרואיטין, גלוקוזאמין, קולגן, חומצות אמינו כמו גליצין, פרולין, ארגינין, מינרלים וויטמינים רבים אחרים. הוא דחוס נוטריינטים, מחזק ובונה את מערכת החיסון. עוזר להתמודד עם מעי דליף, חיזוק מערכת העיכול עוזר לפצעים ובעיות במעיים (קוליטיס, אולקוס) מקדם ספיגה טובה יותר של מקורות תזונה, גליצין היא חומצת אמינו בעלת אפקט מרגיע, ויתכן שמקדם שינה עמוקה יותר.


הג’לטין בציר עוזר עם גדילת ציפוניים ושיער בריאים יותר, משכך כאבי פרקים ועוזר לדלקת מפרקים, עוזר לשיקום ובריאות העור. משפר התמודדות עם זיהומים (צינון, התקררות, וירוסים), בעל אפקט אנטי דלקתי. המינרלים הרבים וחומצות האמינו הזמינות, מעודדות עצמות חזקות ובריאות. עוזר עם יציאות סדירות, שרירים כואבים, מעלה את רמות הריכוז והאנרגיה.

לצפיה באפשרויות השונות של צירים בחנות המעדניה לחצו כאן

כלי נגישות

Powered by - Wemake

0
    0
    עגלת הקניות שלך
    ריקון עגלת הקניותחזרה לחנות
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן